Een lege kamer..

maandag 06 juni 2016 Achter de schermen

Je zult maar zo uit jouw eigen huis en kamer getrokken worden, weg van je vader en/of moeder, zussen en/of broers en dan terecht komen in een crisis opvanghuis. Je bent 12-18 jaar. Jongere kinderen zitten er ook, maar niet waar A Break 4 Kids komt; niet meer..). Vele vrienden of schoolmaatjes weten niet hoe jij leeft, hoe rot je je soms voelt, eigenlijk zoals op Facebook, alleen de buitenkant laat je zien, de zonnige kant. En dan kom je in een kamer met een bed, kast, bureau met stoel, en soms met een wastafel. Deze foto’s zijn niet van internet, maar door mijzelf genomen. Zie wat er in een kast staat, het is zoals het is.

 

Ikzelf zit haast niet meer op Facebook, het zijn toch altijd dezelfde vragen voor… Ik kan me ook goed voorstellen dat jullie er genoeg van krijgen!

En toch is het nodig!! Vorige week hoorde ik op de radio (en weet het van verschillende begeleiders) dat de wachtlijsten weer groeien, juist in deze huizen. Begin dit jaar leek het er op dat het ‘beter’ ging, vanwege de veranderingen in de jeugdzorg, maar dit was enkel grote schijn, helaas. De gesloten huizen zijn reeds allemaal weer open en hard nodig, omdat er vele kinderen niet meer thuis kunnen wonen!

Juist daarom maken we de welkom pakketjes, met een prachtige bemoedigingskaart er in. Alles zit in een fleurige cadeautasje. Het wordt ontzettend gewaardeerd door de begeleiders! En de kinderen…vinden het vet gaaf, logisch toch als er zo’n cadeautje voor hen staat?

Wij kunnen met zijn allen maar liefst 104 kinderen/tieners blij maken. Want A Break 4 Kids geeft alle donaties aan de kinderen. Alle vrijwilligers, bestuursleden, oprichters werken voor nop, omdat onze loon, de blije gezichten van die kids zijn!! Wytze heeft afgelopen vrijdag bij een oudere dame van 95 jaar (!!) een tasje met toilet spulletjes mogen ophalen, wat een schat, ook deze dingen zijn ‘onze salaris’.

Dus mochten jullie nog wat spulletjes willen doneren, zoals kaartspellen, kleine koptelefoontjes of opvouwbare damborden (damstenen hebben we al) voor de jongens of kleine toilettasjes (15×10 cm) om de proefmonstertjes in te doen voor de meiden, dan heel graag! Proefmonstertjes zelf zijn ook van harte welkom (wel op de datum letten!), want deze worden helemaal uitgezocht en onderling geruild door de kinderen. Zou u dit willen geven aan Anette en/ of Melinda Kraaij, Wil Ravensbergen, Teun Vetter of Wytze en mij? Alle emailadressen staan op de contactpagina van onze site! Want….

LET OP!
ZATERDAG 25 JUNI GAAN ANETTE, MELINDA, WIL, TEUN EN WYTZE & IK DIT INPAKKEN!!!

En dan zijn jullie voor een lange tijd van ons af, want voor de kersttoilettassen hebben we een geweldig aanbod, zo leuk!!! Maar ik mag nog niets zeggen voordat alles rond is….oh, zo moeilijk!!

En alvast ontzettend bedankt voor jullie hulp, ook voor de kinderen is het goed om te weten!

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!