Info Korte historie

Ontstaan

Wytze en Marjan Weistra kregen het in november 2008 op hun hart om met de Kerst om te zien naar kinderen die het zwaarder in hun leven hebben dan de kinderen die zij kenden. Zij kwamen erachter dat er opvanghuizen bestonden. Eigenlijk schrokken zij dat er zoiets als opvanghuizen bestonden in ons eigen Nederland, en zelfs een paar straten verder dan je eigen huis?! Daar hebben zij contact mee gezocht. Toen zij eenmaal de kinderen leerden kennen (voor zover mogelijk, want de kinderen worden ook wel overgeplaatst etc..) ontstond het idee om met deze kinderen uitstapjes te maken tijdens alle schoolvakanties. De kinderen zijn tussen de 12-18 jaar.

A BREAK 4 KIDS

Vandaar de oprichting van Stichting A Break 4 Kids op 7 februari 2011. De stichting organiseert 7 uitstapjes per jaar voor elk huis. Er zijn diverse huizen die staan in de regio Haaglanden. We gaan gewoon eens sporten op de survivalbaan, avondje bowlen of met elkaar eens een lekkere pizza eten. Het is geweldig om te zien dat de kinderen weer even kind mogen zijn en alle ellende van zich af kunnen zetten. Omdat het aantal huizen groeit, heeft de stichting ook een AB4K uitstapjesteam opgericht. Zij helpen de stichting mee om samen met de kinderen mee te gaan tijdens de uitstapjes.

Bovendien hebben de kinderen haast geen spulletjes. De kinderen hebben een slaapkamer met een bed, wastafel, kast en soms nog een bureau. Beneden in de algemene ruimte staat 1 computer (voor 10 kinderen) voor algemeen gebruik?! Meer is er niet.

MARJAN: Het is voor geen één kind leuk om uit eigen huis geplaatst te worden om dan vervolgens in een opvanghuis terecht te komen. Elk kind loopt toch een beschadiging op. Het is geweldig om ook voor deze kinderen een gezellige Kerstavond te organiseren. Even alles vergeten, maar gewoon een avond genieten van elkaar, van het eten en de toilettassen, die goed gevuld zijn waar de stichting het hele jaar voor spaart. Verder sparen we ook voor welkom pakketjes die elk kind krijgt als zij/hij nieuw in een opvanghuis komt. Wij kregen tranen in onze ogen toen we eens aan een jongen vroegen wat hij wilde als cadeautje en antwoordde: ‘een eigen handdoek en washandje’.