Kerstdiner

vrijdag 17 december 2010 Uitstapjes

Door Marjan Weistra

Het waren de afgelopen 2 dagen hele drukke dagen, maar hele mooie dagen om te mogen meemaken! Eergisteren hebben we namelijk alle cadeaus naar de opvanghuizen gebracht en dit is altijd zo ontzettend leuk om te doen. We kregen ook nog een mooie kaart van één van de huizen waarop alle kinderen een bedankwoordje hebben geschreven, zo lief. Bij het laatste huis mochten we ook blijven eten. Heel gezellig om mee te maken. Na het eten hebben we zelf de cadeaus mogen geven aan alle kinderen. Pas toen alle kinderen het cadeau hadden, mochten de kinderen het openmaken. Ieder kind tegelijk uitpakken. Sommige reageren gelijk, maar soms valt er een stilte als reactie. Bijzonder…

Voorbereiding

De dag daarna (dus gisteren) hebben we ’s middags met hulp van Annemarie en Harry, Leo en Arnoud de soos helemaal aan kant gemaakt, zodat we de tafels konden dekken en ook de loop naar het buffet vrij konden houden. Het was namelijk een lopend buffet wat we hadden gepland. Alles was gelukkig op tijd klaar, zodat we ook nog even konden rusten. Joris en Joleen waren op tijd, zodat zij alle voorbereidingen voor de muziek konden doen. Albert heeft het geluid verzorgd. Heidi was ook al op tijd, zodat we nog de puntjes op de i konden zetten.

Muziek, verhaal en het eten

We waren nog maar net klaar toen de kinderen binnen kwamen, er waren wel wat minder kinderen dan gepland, maar dat is nu eenmaal nooit van tevoren te zeggen om hoeveel exact kinderen het gaat. Joris en Joleen openden de avond met muziek. Het eten zag er heerlijk uit. Er waren verschillende salades (vlees en vis), warme krieltjes met satéstokje en kipstukjes in mosterdsaus, patésoorten en kaassoorten voor op de stokbrood. Na het tweede rondje opscheppen heeft Irene het verhaal verteld van Max Lucado (een hoed voor Iwan). Een mooi verhaal waar goed naar geluisterd werd. Na het verhaal was het tijd voor het toetje. Er stonden maar liefst 4 verschillende taarten! Toen de kinderen weer naar huis gingen kregen ze allemaal het boek van Max Lucado, van het verhaal dat Irene had verteld. Daar waren sommige kinderen heel blij mee. Het was een geweldige avond met veel muziek, goed verhaal en lekker eten, maar vooral de gezelligheid.

Dank

We willen gelijk gebruik maken om de mensen te bedanken die ons zo hebben meegeholpen met alle voorbereidingen en ook op de avond zelf. Alle mensen die gedoneerd hebben (voor de kerstboom en voor alle boeken van Max Lucado) willen we bij deze ook hartelijk danken.

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!