Dag van de arbeid

dinsdag 01 mei 2012 Uitstapjes

Door André Kemp

Op 1 mei waren alle kinderen van de 3 logeerhuizen uitgenodigd om door te brengen op Ayers Rock, een heuse survival baan. Dus het was hard werken voor alle kinderen. Van Ayers Rock komt ene Hilke de kinderen vertellen wat er van hen verwacht wordt en ze beginnen met de hindernisbaan. Om de saamhorigheid te vergroten moeten de jongeren na elke etappe op elkaar wachten. Dit heeft direct al een zichtbaar effect, want ze praten honderd uit met elkaar, ook al zien sommigen elkaar vandaag voor het eerst. Ook de samenwerking tussen de jongeren uit de verschillende huizen ging goed! Ze gaven elkaar tips om gezamenlijk aan de eindstreep te komen.

Ook op het volgende onderdeel, wat alles te maken had met evenwicht en samenwerking ging het opvallend goed. Balancerend op balken en schommels moesten de kids een afstand van ongeveer 20 meter afleggen, waarbij ze niet de grond mochten raken!! De sanctie op het raken van de grond (namelijk 10 keer opdrukken) werd zonder morren uitgevoerd. Met de discipline is dus niets mis, haha..

Het derde onderdeel is een soort van klimmuur die ze in horizontale beweging moesten afwerken. Met de voeten zoeken naar vaste uitsteeksels is voor deze jongeren een makkie en ze namen dit obstakel dan ook met hoge snelheid.

Daarna zijn we aangekomen bij de touwbrug over het water. Het onderdeel waar iedereen met gemengde gevoelens naar uitkeek. De kids, omdat de kans groot was om een nat pak te halen. En ook de leiding en Wytze en Marjan waren benieuwd hoe het zou aflopen.

De jongeren en de begeleiding van Ayers Rock wisten bij elkaar de overtocht behoorlijk te bemoeilijken door aan de touwen te trekken en te schommelen, zodat een koude duik in het water werd vergroot. Toch wisten zij dit met veel onderlinge lol en sportiviteit te accepteren.

Omdat er nu toch al natte kleren waren, hadden de mensen van Ayers Rock nog iets leuks achter de hand. Een estafette-race tussen 2 teams door een met regenwater gevulde moddergang. Zelfs één van de meiden die nog droog was meldde zich als één van de eersten om een team te vormen en ging als een ongeleid projectiel door de bagger. Welk team er uiteindelijk heeft gewonnen is mij nog steeds niet duidelijk, maar dat komt doordat het de jongeren ook niet zoveel uitmaakte, waaruit toch maar weer blijkt dat het meedoen belangrijker is dan het winnen!!

Laatste onderdeel: aan een touw over het water slingeren. En ja, wanneer je dan toch nat bent en onder de bagger zit, dan doe je dat gewoon en het liefst zo vaak mogelijk.

Als verrassing had de stichting A Break 4 Kids nog een presentje in de vorm van een handdoeksetje met douche-gel voor alle kids! Dit kwam voor de kinderen gelijk goed van pas…

Douchen en aankleden dus, anders heb je koude frietjes… dit was voor de jongeren reden genoeg om met het ‘Tarzanspelen’ te stoppen.

Dat je van zo’n actieve middag honger krijgt was wel duidelijk. De kinderen en leiding kregen friet met een lekkere snack, die er dan ook inging als koek. En ook de limonade liet zich smaken.

De jongeren hebben dankzij A Break 4 Kids weer een onvergetelijke middag gehad en wij willen de stichting en alle donateurs daarom hartelijk bedanken!

Groetjes van iedereen die hiervan heeft genoten,

André (pedagogische medewerker)

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!