Snow World

zondag 22 juli 2012 Uitstapjes

Door Marjan Weistra

Hoera, eindelijk is het dan zomer. Het is buiten maar liefst 24 graden, maar wij zijn in Snow World, en daar was het -6! Ondanks de zon buiten, werd er binnen volop genoten van de sneeuw!

Voor de meeste kinderen was het de eerste keer dat ze mochten snowboarden en dus kregen ze eerst allemaal anderhalf uur les van twee instructeurs. Het viel meteen op dat de kinderen heel enthousiast meededen en het er later ook goed vanaf brachten. Ze leerden hoe jezelf op te vangen als je vals, hoe te rollen etc…. We hebben van alle kids genoten, zo fanatiek als ze waren. Bovendien is het ook nog een kranige klus om weer boven te komen met zo’n bord aan je voeten vast! Ook genieten we er telkens weer van hoe de kinderen elkaar helpen. Er was ook een jongen die zo’n snowboard tegen zijn hoofd kreeg, meer gelukkig liep dit met een sisser af.

Na de les mochten ze ook nog een half uurtje vrij snowboarden. Ook daar werd door sommige kinderen gebruik van gemaakt. We konden het heel goed begrijpen dat vele kinderen ermee stopten, omdat ze heel moe en steenkoud waren. Dus was het tijd om in het restaurant een warme beker chocolademelk te drinken met wat lekkers erbij te snoepen. Dat ging er goed in en het was grappig om te zien dat de kinderen een schoteltje met slagroom apart erbij pakten voor de chocolademelk. We zagen dat de kinderen ook weer wat opwarmde, zodat de babbels vanzelf weer terug kwamen. Gezellig…

Niet alleen wij, maar ook de kinderen en de begeleiders kunnen terugkijken op een heel geslaagde middag vol sneeuwpret in de volle zomer!!

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!