Midgetgolf en pannenkoeken

woensdag 19 december 2012 Uitstapjes

Door Marjan Weistra

Vandaag was het een spannende dag voor Wytze en Marjan, omdat ze deze kinderen voor het eerst zouden ontmoeten. Er waren wel gesprekken geweest met de leidinggevenden, maar de kinderen zelf hadden we nog nooit ontmoet. Het is wel wennen aan de leeftijd, want ze waren gewend om met tieners om te gaan. Ook de begeleiders waren enorm aardig en vertrouwden hun de kinderen toe, zodat ze best wel vaak even met een kind alleen waren. Omdat het één groot complex is, hebben ze daar ook busjes om de kinderen te vervoeren. Een grappig voorval was dat toen ze van het complex wegreden om te gaan midgetgolfen, zwaaiden al de kinderen in de busjes naar hen. Zien jullie het voor je? Zo leuk… Er reed 1 bus voor, en 1 bus achter hen, als dat geen ereplaats is?! Ze hebben op een indoorbaan 2 uren met de kinderen doorgebracht op het midgetgolfbaan. En het liep allemaal geweldig! Zij en ook de begeleiders hebben genoten van de kinderen, want het ging allemaal zo goed, en de kinderen hielpen elkaar ook lief!

Na het golfen was er eerst een toiletpauze, want de kinderen moesten allemaal hun jasje aan om buiten 10 minuten te lopen eer we bij het pannenkoekhuis waren. Heerlijk, het was niet eens koud en het was droog! De tafels in het restaurant waren zo mooi versierd, allemaal feestmutsjes, ballonnen, kleurplaten met kleurpotloden en een heleboel snoep, smarties, schuimpjes, hartjes, hagelslag, jam, fruithagel etc… Ieder kind kon zijn eigen pannenkoek versieren zoals ze het wilde. En dit werd dan ook gretig gedaan. Het was trouwens ook heel leuk om bijvoorbeeld hagelslag of fruithagel in je ballon te doen, dan opblazen en …. schudden maar, en uitkijken dat de ballon niet knapte!

Als toetje kregen alle kinderen een heuse ijscoupe, ook versierd met slagroom en een mooi kerstparapluutje. En alsof het nog niet genoeg was, mocht elk kind nog in een grabbelton een presentje pakken! Als er mensen zitten te eten, en er komt een grote groep kinderen binnen, dan zijn er mensen die bij voorbaat al veroordelen. Maar ook dit keer viel er niets te klagen, want de kids gedroegen zich voorbeeldig. Zelfs de serveerster en de kok gaven een groot compliment aan de kinderen! Ook dit was weer een groot succes.

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!