Brandweer

donderdag 21 februari 2013 Uitstapjes

Door Marjan Weistra

Dit keer gingen we met de kinderen naar de brandweer en het was een supergezellig én leerzame middag voor de jongeren en volwassenen. Helaas voor ons, maar wel weer heel fijn voor de kinderen, waren er dit keer veel afmeldingen van de kinderen en dus bleven we met een klein groepje over. Maar daar was de pret niet minder om! De middag begon met een algehele rondleiding in het gebouw. We kregen de algemene ruimte te zien, de slaapcellen, een fitnessruimte, de keuken etc…

Nadat we dat allemaal hadden gezien mochten we buiten eerst zien hoe de brandweermannen een auto open knippen, zodat ze meer handigheden leren om hoe nóg beter een slachtoffer uit een auto te krijgen bij ongevallen. Maarja, wat stoere meisjes wilden toch wat dóen, en zij mochten wel even een auto rammen. Vooral de koplampen moesten het ontgelden, want dat rinkelde zo mooi.

Dat was schrikken toen er een airbag ontplofte! Niet op de foto te zien, maar de brandweerman (wel te zien…), vond het goed geslaagd!

Toen was het tijd voor een drankje met een lekker stuk vlaai. Allemaal samen, de kinderen en hun begeleiders en de brandweermannen, gezellig.

Na deze heerlijke onderbreking volgde er een les over brandveiligheid. Dit werd door Betty gegeven die al 30 jaar bij de brandweer werkt! Je kon zien dat ze vaak op scholen ook deze lessen gaf, want ze was heel goed gericht op de kinderen. Niet alleen de kinderen, maar ook de volwassenen vonden het heel leerzaam!

Het is misschien ook goed om te vermelden dat bedrijven, verenigingen, kerken, etc. van harte zijn uitgenodigd om ook deze brandveiligheidles bij te kunnen wonen. De brandweer wil dit graag doen. Om even een kreet uit het brandweerkrantje te noemen:

De kans dat er bij jou thuis brand uitbreekt is 1 op de 1000; de kans dat je de hoofdprijs wint in de loterij is 1 op de 10.000.000!

We willen de brandweer van harte danken voor deze fijne middag. En met name Johan en Betty bedanken voor hun enthousiasme om ‘hun werk’ te laten zien!

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!