Boswandeling met boswachter

woensdag 21 augustus 2013 Uitstapjes

Door Marjan Weistra

Topweer voor een mooie boswandeling! A Break 4 Kids en Rob (de boswachter) en zijn zoon Jesse, hebben maar liefst 6 kilometer met de kinderen gewandeld! Knap hoor.

Rob leerde ons om met andere ogen te kijken naar de natuur. Er was een jongetje dat een veer vond, en Rob kon n.a.v. de lengte, dikte en stand van de veren zien dat het van een sperwer was. Het jongetje was er ook heel blij mee en nam de veer mee naar huis.

Eén van de begeleiders wist weer veel van planten af en zo kon hij tijm en munt laten zien aan de kinderen.

Het is natuurlijk van groot belang om een beetje rustig te wezen, zodat we ook dieren kunnen spotten. Er werden een paar damherten gezien, maar slechts 1 wilde duidelijk op de foto, haha…

Aangezien Rob ook zijn telescoop en verrekijker had meegenomen, konden de kinderen om de beurt kijken in een echte vogelkijkhut. Eerst leek er maar 1 kind geïnteresseerd te zijn, maarja, als er 1 schaap over de dam is…en dus moesten de kinderen zich toch wel haasten want we hadden om 17.00 uur afgesproken in het pannenkoekenrestaurant!

Ook werd er een heuse bunker uit de tweede wereldoorlog ontdekt. Daar zitten nu vleermuizen in, brr..

En toen was het dus eindelijk tijd om de pannenkoeken te gaan eten! Wel leuk om te vermelden dat sommige kinderen heel nieuwsgierig waren hoe een pannenkoek met ijs werd gebakken? Enfin, die weten nu dus dat er ijs óp de pannenkoek wordt gedaan.

De kinderen, begeleiders, Rob en A Break 4 Kids hebben van dit uitstapje genoten. In de herfst melden we ons weer voor het volgende uitstapje!

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!