Kerst in Zoetermeer

dinsdag 17 december 2013 Uitstapjes

Door Marjan Weistra

Gisteravond hebben we onze ‘jaarlijkse’ Kerstavond met de kinderen gevierd. Het was druk, gezellig, mooi versierd en met lekker eten in een fantastisch restaurant. Er stonden maar liefst 3 kerstbomen op het podium!

Bij het binnen komen van alle kinderen deelden Robin en Margreet 4 consumptiemuntjes uit aan iedereen! Toen iedereen een plekje had gevonden (we hadden weer twee lange rijen gemaakt) en een drankje had gehaald kregen we heerlijk te eten! Menig kind heeft ook 2 keer opgeschept. Als afsluiter kreeg iedereen een heerlijke ijsdessert waar ook vuurwerk opzat!!

We hadden ook live muziek van Patricia en Bram. Dat maakt een avond toch weer heel speciaal. Er was zelfs nog een jongen van één van de huizen die graag een liedje wilde zingen en dit ook echt durfde. Knap hoor! Hij kreeg ook een groot applaus.

We hebben nog een clipje laten zien van het ‘digitale Kerstverhaal’, ook dit werd gewaardeerd.

De klapper van de avond was toch wel toen alle cadeaus werden uitgedeeld, die dit jaar verzorgd waren door Joyce. Geweldig om te zien hoe sommige kinderen heel enthousiast reageren en andere kinderen juist weer heel stil worden! Zo lief.. En toen kwamen de toilettassen, althans zo noemen we het, maar het waren dit jaar heuse boodschappentassen (goodie bags). Ook voor een goed doel die kinderen helpen met aids. De tassen waren verzorgd door Karen. Het was mooi om te horen dat zowel de begeleiders, de kinderen, maar ook een reporter van het AD (die aanwezig was) heel verrast waren omdat ze echte bekende merknamen zagen van de producten. Er waren blauwe tassen voor de jongens en rood/witte voor de meisjes.

Het was ook heel fijn (maar God voorziet) dat een meisje dat 4 dagen geleden in een opvanghuis kwam, ook een cadeautje én een gevulde toilettas kreeg! Zo kon haar het gevoel gegeven worden dat ook zij er helemaal bij hoorde en dat er aan haar gedacht werd!

We gaan nagenieten en beginnen volgend jaar weer met frisse moed, want deze kinderen verdienen het!

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!