Efteling 2

woensdag 30 juli 2014 Uitstapjes

Door Marjan Weistra

Gisteren zijn we weer naar de Efteling geweest, en nu met de meidenhuizen. Dit keer waren Robin, Margreet, Wytze & ik erbij. Gelukkig kwam iedereen ongedeerd aan, ondanks een heftige regenbui onderweg! Nadat een meisje vroeg of Wytze mijn man was en dat werd goed gekeurd gingen we naar binnen. 🙂

En wat een bewondering heb ik dan toch steeds weer voor al die meiden die overal maar in durven zeg! Toen ik een meisje vroeg waar ze in was geweest zei ze: ‘overal natuurlijk?!’ Ach ja, natuurlijk.. Python Pietje is wel dé favoriet! De wachttijden waren ook te doen, gelukkig niet al te druk.

Om 13.00 uur hadden we ons verzameld om gezamenlijk een patatje/snack en drinken te gebruiken. Dat gaat er altijd wel in! Helaas denken ook zo de wespen er dan over, want op een gegeven moment zag ik dat bijna één tafel helemaal leeg was en de dames achter de tafel stonden… toch wel knap van zo’n klein krengetje!

Ook van deze groep waren sommige meiden nog nooit in de Efteling geweest, en wat is het dan fijn dat we het dit jaar ook hebben kunnen realiseren voor deze meiden. Het mooiste cadeau blijft toch altijd het zien van die toetjes hè, zo heerlijk om te zien, rode wangetjes, pretoogjes, en hun hele lichaam zo heerlijk blij, dat is niet in geld uit te drukken, maar ik voel me altijd weer vereerd om dat te mogen meemaken.

In een doolhof liep een moeder met haar dochtertje. Toen ze bijna achter waren kon de moeder de weg niet meer terug vinden, terwijl dat meisje als een race-eendje zo pats, boem, kleng, beng, naar de uitgang rende. We moesten ontzettend lachen, de moeder zelf kon er ook hartelijk om lachen hoor.

We hadden om 17.00 uur afgesproken op het pleintje bij de uitgang, die knapperd van een Wytze had ervoor gezorgd dat de kinderen allemaal een stempeltje op hun arm kregen, die alleen onder een speciaal ultra violet lampje te zien was, zodat ze allemaal weer het park in konden, want iedereen wilde heel graag tot sluitingstijd blijven en dat was 20.00 uur. Maar wij wilden graag nog even een verrassing geven.

Nadat Wytze had verteld over het AB4K Surpriseteam in Zoetermeer en Katwijk kregen alle schatten van meiden een handdoekpakketje. De ooo’s en aaa’s klonken over het parkeerplaats. Dit werd erg gewaardeerd door alle kinderen en via deze weg ook alle dank naar de Surpriseteams én donateurs, die dit mogelijk gemaakt hebben, dank jullie wel.

Alle kinderen gingen weer terug naar binnen en wij reden tegen half 6 naar huis. Het was ook in onze auto helemaal stil… zodat ieder op haar/zijn eigen manier kon nagenieten, nouja, behalve Wytze dan, want die reed…

Toen we in Leiden aankwamen om Robin en Margreet af te zetten, kregen Wytze en ik van hen nog een leuk trommeltje met Efteling bonbons erin, omdat zij het een hele leuke vrijwilligersjob vonden en ons zo willen bemoedigen om door te gaan. Het is fijn dat deze twee kanjers ons ook volgend jaar willen blijven meehelpen om dan ook het AB4K Studententeam te gaan leiden. Dank jullie wel hoor, heeft ons goed gedaan, xxx !

We zijn bezig met het voorbereiden van het volgende uitstapje, druk, druk, druk, maar zoo leuk, leuk, leuk !!

Ik wil ook nog graag iedereen heel hartelijk danken die hebben meegespaard bij AH voor de kortingskaarten. En bovenal wil ik alle begeleiders bedanken voor hun meehelpen en enthousiasme en natuurlijk last but not least: een dikke knuffel voor alle meiden, we love you !! XXX

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!