Dieren kijken in Artis

dinsdag 21 oktober 2014 Uitstapjes

Door Marlou Haak

 

Op donderdag 16 oktober stond een uitje gepland bij Artis in Amsterdam, voor een groep jonge kinderen. Er waren twee begeleiders aanwezig, Suzanne en Maaike, en Robin en ik gingen mee namens A Break 4 Kids.

Het was in de ochtend flink aan het regenen maar dit hield gelukkig op toen we in Artis aankwamen. Gelukkig maar! Er waren veel dieren om te bekijken en vooral de roofvogels waren interessant, want wat waren ze nou aan het eten? Dat het toch duidelijk een zwijn moest zijn werd mij verteld door een van de kinderen.

Toen iedereen toe was aan wat eten haalden de begeleiders wat friet voor iedereen. Hier moesten we wel even op wachten, waardoor de kinderen nog mooi de tijd hadden om even in de speeltuin te spelen. Het was wel erg druk en er werd soms voorgedrongen, maar desondanks hadden ze het erg naar hun zin.

Na het eten en spelen was het weer tijd om verder te gaan, er waren immers nog veel dieren die we nog niet hadden gezien. Sommige kinderen wilden bijvoorbeeld nog heel graag pinguïns zien.

Ook hebben we gegriezeld bij de spinnen en insecten en nog veel andere bijzondere dieren gezien. Getsie!

Op het laatst gingen we nog even langs het aquarium, waar allemaal prachtige vissen en andere dieren zwommen. Veel kinderen vonden bepaalde vissen toch wel een beetje gek, waarom waren ze nou weer zand aan het eten? Dat is toch vies? Ook zagen sommige dieren er toch wel apart uit, wat de kinderen erg mooi vonden om te zien.

Rond drie uur begon het opeens heel hard te regenen. Capuchons kwamen tevoorschijn en sommige kinderen kozen ervoor bij mij onder de paraplu te schuilen. Ook bomen waren een goede schuilplaats. Jammer natuurlijk, maar iedereen was ook wel een beetje moe en veel kinderen wilden graag langs de souvenirwinkel. Toen ze allemaal iets leuks uit hadden uitgezocht was de zon weer gaan schijnen en namen Robin en ik afscheid van de kids en de begeleiders.

 

 

 

 

 

 

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!