Kerst 4 Kids (2014)

zaterdag 20 december 2014 Uitstapjes

Lieve allemaal, we zijn heel dankbaar en blij dat A Break 4 Kids ook dit jaar weer verschillende Kerstvieringen heeft kunnen realiseren. Twee van de maar liefst vier vieringen waren in Happy Moose te Zoetermeer, één op locatie (zie 16 december verslag), de laatste in Center Parcs te Zandvoort. Ik wil alleen nog zeggen dat één tienermeisje het geweldig samenvatte, ze zei: ‘Ik voel vanavond alleen maar liefde’. De eer aan alle studenten om hun verslag te geven. Geniet mee.

DINSDAGMIDDAG/AVOND 17 DECEMBER (Aanwezig: Wytze en Marjan Weistra, Jolanda Kromhout, Robin van Unen en Marlou Haak)

Door Marlou en Robin: Wij gingen met de jonge kinderen mini midgetgolfen. Nadat de groep in drie teams werd opgedeeld konden we beginnen. Ik heb de eerste baan uitgeprobeerd, maar hierna waren de kinderen zo enthousiast dat ik er zelf eigenlijk niet meer aan toekwam. Eén jongetje kreeg het zelfs in twee keer voor elkaar, heel knap! Er was nog een andere reden waarom juist deze baan favoriet was, de zijkant blies namelijk wind, en dat vonden zij lekker fris. Ik heb me er ook aan gewaagd, en schrok ervan hoe hard de lucht blies. We gingen van hort naar her en alles gedaan, sommige zelfs twee keer. Bij Robin was er ook een heel jong jongetje zo geïnspireerd door alle bewegende onderdelen, dat de stick niet meer nodig was. Want waar ging het balletje heen? Via een soort van molentje rolde het balletje een hole in, en nog wel in één keer ook!! Dit was voor herhaling vatbaar.

Er werd een limonadepauze ingelast en iedereen kreeg limonade, daar waren we ook echt aan toe. Al snel gingen de kinderen weer verder spelen, terwijl anderen gingen spelen bij grote auto’s. Toen werd een groepsfoto gemaakt door Marjan (mag helaas niet gepubliceerd worden) en gingen we richting het restaurant. Robin verliet ons, vanwege een andere afspraak.

Marjan, Wytze, Jolanda en ik gingen wat eerder en sneller naar het restaurant en dat was niet zomaar! We hadden tijd nodig om alle cadeautjes voor de kinderen te verstoppen. En dat ging goed. We gingen lekker eten, te weten pizza. Heel lekker en bij het drinken kreeg iedereen een ‘dierenhoofd’, waar je een rietje doorheen moest steken, zodat er opeens allemaal haaien, apen en lama’s aan tafel zaten. Na de pizza’s mochten de kinderen ijsjes uitkiezen, dit werden pipo’s en knetterijsjes. Ze zagen er prachtig uit! En toen was het tijd voor de cadeautjes. De kinderen kregen mp3 spelers, koptelefoons, en een jochie had een politiepakje gekregen. Een ander jochie liep weer met een brandweerpakje rond. Er zaten ook fluitjes en helmpjes bij, en één van jongens begon te rennen! Niemand vond het erg hoor, we genoten ervan. Sommige kregen ook nog wat toiletartikeltjes en andere leuke dingetjes. De kinderen waren superblij.

Toen moesten we snel richting huis, want het was al 19.00 uur geweest en sommige kinderen moesten nodig naar bed! Ik vond het mooi om al die blije gezichtjes te zien. Het was echt een verrassing voor hen.

MAANDAGAVOND 15 DECEMBER (Aanwezig: Wytze en Marjan Weistra, Esther Sonneveld en Annelou van der Kamp: totaal 21 personen)

Door Annelou en Esther: De Kerst is een tijd voor veel gezelligheid en draait het er om dat zoveel mogelijk mensen daarvan kunnen meegenieten. Het mooie daarvan is dat je mensen liefde kan geven en dat je vrijgevig mag zijn. Bij A Break 4 Kids is er dan ook rond Kerst een Kerstavond en worden dé kerstcadeautjes uitgedeeld aan kinderen en tieners. Eshter en ik (Annelou) mochten hiervan getuige zijn.

We waren er al om 16.00 uur om de nodige voorbereidingen te doen samen met Marjan en Wytze, cadeautjes uit de auto sjouwen, de tafels verschuiven, want we wilden een lange tafel (werden er twee) waar we gezellige met elkaar konden zitten en nog een dansruimte gecreëerd, de tafels met schaaltjes lekkernijen volzetten en Esther en ik mochten alvast een muziek afspeellijst programmeren. Later hebben we aan de studenten gevraagd wij zij wilden horen, en die hebben we er dan bij gezet. Om 17.00 uur kwamen de meiden (wij hadden de kerstavond met 2 meidenhuizen) het restaurant Happy Moose binnen en zochten zij een plaatsje op en begonnen met elkaar te kletsen onder het genot van een drankje en een kerstchocolaatje.

Nadat Wytze iedereen welkom had geheten en even stilte vroeg voor het eten, kon iedereen aanvallen. Er was een satébuffet. Lekkere frietjes, kippenvlees met sate, brood en om een beetje gezond te doen, sla. Er werd heel veel gepraat en na het eten konden we dansen of nog een keer opscheppen. Het was erg leuk om te zien dat ze zoveel plezier hadden!

Na het eten konden ze cadeautjes winnen, maar daar moest wel wat voor gedaan worden? Er werd een stoelendans gedaan totdat de winnaar bekend was, echter, degene die als eerste was afgevallen, mocht wel als eerste een cadeautje pakken?! Dit om te leren dat we elkaar moeten helpen. Maareh, de cadeautjes waren allemaal even leuk, dus gelukkig was iedereen blij met wat ze had gekregen, want ik zag vele stralende gezichten. Er werden vervolgens nog leuke toilettassen uitgedeeld en alsof dat nog niet genoeg was kregen ze ook allemaal nog een klein cadeautasje met haarspulletjes en sieraden.

Een pedagogische begeleider (Karin) was speciaal naar deze avond gekomen om afscheid te kunnen nemen van Marjan en Wytze. Zij was vanaf 2008 de contactpersoon en gaat nu ander werk doen bij Jeugdzorg. Marjan en Wytze hadden een cadeautje voor haar, wat Karin heel mooi vond!

Het was een indrukwekkende en geslaagde avond met heel veel gezelligheid!

ZONDAGAVOND 14 DECEMBER (Aanwezig: Karen Tichelaar, Joyce Boons, Nini Veux, Eliane Winterdal en Yasmine van Delden, totaal: 23 personen)

Door Yasmine en Eliane: Wij hadden deze avond met de drie gemengde huizen. Het was een mooie locatie en we hadden een aparte zaal om deze avond door te brengen. We hebben alle personen 4 consumptiemuntjes gegeven bij binnenkomst.

We begonnen de avond met een bingo, begeleid door Eliane en mij. De meeste kinderen deden erg enthousiast mee. Degene die bingo had mocht een prijs uitkiezen. Uiteindelijk kreeg iedereen een leuk prijsje.

Daarna gingen we eten, het was een lopend buffet, zodat iedereen kon pakken wat ze wilden. Er waren patatjes, kip/saté, stokbrood en salade. Na het eten gingen we gezellig spelletjes doen, waaronder sjoelen. Er kwamen steeds meer kinderen meedoen. De kinderen konden zelf muziek uitkiezen, waar ze op konden dansen.

Op een Kerstavond horen natuurlijk cadeautjes en dus werd er na het sjoelen de cadeautjes uitgedeeld die met zorg waren ingepakt door Joyce. Alle kinderen hebben mogen opgeven wat ze graag wilden hebben en dit heeft zij dan voor de kinderen gekocht en ingepakt. Ook kregen ze hierbij een hele mooie eigengemaakte kaart van haar erbij. De kinderen kregen ook allemaal een goed gevulde ‘toilettas’, waar ze erg blij mee waren.

Na alle cadeautjes, prijsjes en toilettasjes sloten we de avond af. Het was een avond met veel lachende gezichten en dat iedereen zich goed vermaakt had, inclusief wijzelf. Voor Eliane was dit haar eerste ontmoeting, vanwege een wisseling van een andere student. Ze vond het een hele leuke ervaring en ze is heel blij met A Break 4 Kids, die de kinderen een leuke ontspanning schenken!

 

 

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!