Kerst 4 Kids 3

dinsdag 22 december 2015 Uitstapjes

Gisteravond was de derde kerstavond met de kinderen. De laatste en in het huis zelf. Een nieuw huis, waar Wytze en ik naar toe mochten. We hebben gisteravond kennis gemaakt met de kinderen, want de begeleiders kenden we al, het waren Louise, Desiree en Eveline. Misschien heel egoïstisch om te zeggen, maar ook Wytze en ik hebben zo genoten, omdat het weer even was zoals in 2008, toen we met deze stichting begonnen. Vanwege het uitstapjesteam en het groter aantal huizen (waar we supertrots op zijn hoor!!!) zien Wytze en ik de kinderen natuurlijk veel minder. En we zijn daarom ook heel blij dat de leiding en begeleiders het goed vinden dat wij ook met deze kinderen uit mogen gaan (wat eerst niet mocht, vanwege de manier van opvang), dus niet met de grote groep andere huizen mee, maar apart en wie komen daarvoor in aanmerking? Yes, wij blij en zij blij!!

 

Nadat we lekker hadden gegeten (zalm en kiprolletjes; kippenvleugeltjes, kipfilet met spek; salade, broodjes met diverse smeersels (hihi) etc.; kaassoorten; en nog veel meer) die klaar gemaakt waren door Desiree, Louise en Eveline gaven we de tasjes aan de kinderen. Nouja, eerst de tafel opruimen. Het blijft altijd zo leuk om te zien hoe blij ze ermee zijn. De jongens waren er stil van, wat toch wel bijzonder bleek en een meisje wat naast me zat hoorde ik diverse keren zeggen, oh wat lekker, wat mooi, zo zeg, wat veel, heerlijk etc. Het was dan ook weer gegeven dat uitgerekend dit meisje veel rose spulletjes kreeg, omdat dit haar lievelingskleur is! Het doosje waar de bling bling inzat, vond ze ook prachtig en om te bewaren.

De jongens waren blij met hun sokken en ook de geurtjes werden zo uitgeprobeerd dat we niet meer roken wat we gegeten hadden en de rest van de avond bleven we dat ruiken! Er ging een jongen later weg en hij had een geurtje gebruikt dat zo lekker rook, leuk hoor! Ook de kaarten werden goed bekeken en gelezen en natuurlijk naar hun eigen kamer meegenomen!

Na dit alles uitgepakt te hebben, kregen we een lekker toetje, mjammie, met chocola, en dat gaat er altijd wel in. Na het rookmomentje hebben we nog lekker wat koffie en thee gedronken en vooral veel nagepraat. Het is ook altijd weer fijn om wat dingen te vragen aan de begeleiders, vooral als je ze zo lang kent. Dank je wel Louise en Desiree xx! En ook jij hoor Eveline!

Het blijft heel goed te begrijpen dat de kinderen niet gefotografeerd mogen worden, maar die gezichten hè, zo heerlijk, dan zijn we zo blij dat we toch op deze manier een stukje kerst mogen brengen, daar doen we het voor. Een medewerker van een huis zei dat ze zó genoten had van één van de voorgaande avonden, en dat ze het echt een kerstavond vond, alleen maar gezelligheid, liefde en een mooi samenzijn. Wauw toch? En het geeft ons weer zoveel energie om ons voor deze kinderen te blijven inzetten! Alhoewel, eerst nog op de website zetten, opslaan, en dan de pc uit, volgend jaar zien we wel weer verder. We gaan nagenieten en dankbaar zijn dat het ook dit jaar weer allemaal is gelukt, van kinderen die zo stil werden tot kinderen die uitbundig reageerden, heerlijk, dat is het mooiste kerstcadeau wat we maar kunnen krijgen. Nogmaals wij gaan nagenieten, met de voetjes op tafel en bedanken ook alle vrijwilligers die meegewerkt hebben (dikke knuffel!!) en wensen iedereen een hele fijne Kerst en een gezond, gelukkig en vooral een vredig 2016 toe!

Heel graag tot volgend jaar!

Liefs,
Wytze en Marjan

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!