Vrijwilliger van het jaar in Noordwijkerhout

donderdag 08 december 2016 Achter de schermen

Door Teun Vetter


Op 7 december zijn wij van A Break 4 Kids naar een avond gegaan waarop de vrijwilliger en de vrijwilligersorganisatie van het jaar gekozen werd.

Gekozen was voor het witte kerkje, een oud, klein kerkje wat direct een intieme sfeer onder de aanwezigen gaf. Heerlijke hapjes, een quiz en een plaatselijke ‘sfeermaker’ maakten het doel duidelijk: we zetten vanavond de plaatselijke vrijwilligers eens in het zonnetje en maken de Noordwijkerhouters nog eens extra enthousiast. Dat lukte uitstekend. Een leuk dorpsfeestje, samenbindend.

Dat gaf ook direct het nut voor ons als A Break 4 Kids vrijwilligers aan: hoe enthousiast kan je worden als je zoveel positieve mensen om je heen hebt! Bovendien was het goed elkaar eens in een ‘niet- A Break 4 Kids- omgeving’ te ontmoeten.

Zoveel als er dan gebeurt in een kleine gemeenschap als Noordwijkerhout: Koeskoes en Appelmoes: in privésfeer eten en koken met buitenlanders, een restaurant met hetzelfde doel (nl. mensen uit een andere cultuur ontmoeten), mantelzorgers die met elkaar wandelen, vrijwilligers bij de VVV, het toneel, mensen die taalles geven aan vluchtelingen of het groen bij de tennisvereniging verzorgen: een kleine greep die je laat beseffen dat vrijwilligers de motor van een samenleving zijn. Dat zijn wij dus ook als AB4K, zij het in een wat groter verband, en op een andere plek.

Voor ons was er een extra verrassing: Wytse als dominee op de kansel, en dezelfde Wytze die vrijwilligers interviewt. Verborgen capaciteiten? Was het toch misschien een plaatselijke wethouder?

Kortom: goed om eens aangemoedigd te worden door eens buiten je eigen toko te kijken.

 

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!