Snowboarden

donderdag 02 maart 2017 Uitstapjes

Door Aimee van der Bilt


Vanaf 13.00 uur stonden Frank en ik klaar bij de entree te wachten op een flink aantal jongens en meiden die mee zouden gaan snowboarden. Al snel liep het helemaal vol en kon Frank beginnen met het uitdelen van de kaartjes en de uitleg waar schoenen konden worden opgehaald en de snowboards ook. Twintig minuten later hadden wij de gehele benedenverdieping geconfisqueerd met onze groep en waren we druk bezig die ellendige schoenen aan te krijgen en te zorgen dat we er toch vooral ook nog wel een beetje hip bij liepen.

Een aantal meiden had heel ‘chill’ de veters losjes gestrikt. Ik liet me verleiden voor te doen bij een van de meiden hoe ze goed vast moesten en al snel ontstond er een wachtrij van dames die zich graag lieten ‘strikken’ door mij. Hmmm dat was niet helemaal de bedoeling, maar ach ik ben de beroerdste niet. Zes paar snowboard boots en 4 blaren verder waren dan zo ver om te gaan.

Frank ging met wat begeleiding naar boven om te kijken naar onze ‘snowboard moves’ en ik ben met de kinderen, begeleiding en leraren naar binnen de sneeuw in gegaan, en wat was het daarbinnen ineens fris!!

Eerst leerde we of we regular of goofy waren ( of je links- of rechts voor staat op je board) Toen werden we verdeeld in groepen en mochten we meteen de berg op om één voor één te proberen naar beneden te komen zonder te vallen.. Sommigen waren echte natuurtalenten!! Anderen hadden misschien iets te hoge verwachtingen en dachten direct als Nicolien Sauerbreij naar beneden te kunnen. Het zitten, wachten en vallen in de sneeuw was voor sommigen wat te koud dus die zijn lekker warm weer naar binnen gegaan. Een paar ‘Die hard’ meiden hadden de brokken ijs/ sneeuw op hun knieën en billen, maar wisten niet van ophouden en zijn op het eind zelfs helemaal vanaf bovenaf naar beneden gekomen. En dat was hoog!!!

Voor sommigen duurde het uur iets te lang, voor anderen weer veel te kort, al met al hebben we een super geslaagde middag gehad, en wie weet zat in deze groep wel de Nicolien van de toekomst!

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!