Indoor klimmen

dinsdag 02 mei 2017 Uitstapjes

Er zijn weer twee leuke uitstapjes geweest. Het eerste uitstapje (dinsdag 25 april) was voor de meidenhuizen onder begeleiding van Souad en Indy en het tweede uitstapje (woensdag 26 april) was voor de gemengde huizen onder begeleiding van Teun en Aimée. Zij zijn wezen klimmen in de Uithof te Den Haag.

Door Souad

Onder leiding van een professionele klimmer zijn de meiden en begeleiders aan de slag gegaan. Eerst even oefenen op een kleine wand en ook oefenen hoe je moet zekeren.

Het echte werk kon nu beginnen. De klimmuren variëren van liggende wanden tot spectaculaire daken. De hoogte van de muren zijn ruim éénentwintig meter.

In teams van 2 gingen we van start, 1 klimmer en 1 iemand die de klimmer zekert.

Alle meiden durfde omhoog te gaan en zelfs de leiding van de huizen zijn omhoog gegaan.

De meiden vonden het super gaaf om te klimmen en waren één voor één super stoer dat ze zo hoog durfde te gaan! Ook moedigde ze elkaar aan om verder te gaan als er één niet meer durfde verder te klimmen.

Goed gedaan meiden!


Door Teun

Woensdag 26 april stond er weer een uitje op het programma voor de gemengde huizen. Dit keer zijn we naar de klimmuur bij de Uithof geweest. Iedereen was keurig op tijd en we konden dan ook stipt om 14:00 met de uitleg beginnen. Na de nodige instructies te hebben gevolgd konden de kinderen gaan klimmen.

Iedereen was super goed in het klimmen en klauteren, de één kwam nog hoger dan de ander. Ook de moeilijkheidsgraad was voor sommigen totaal geen belemmering. Dat de kids erg competitief zijn ingesteld werd snel duidelijk. Snel raakten verschillende kinderen in een spannende competitie verzeild waarin uiteraard zo moeilijk en zo hoog mogelijk geklommen werd.

Tijdens de pauzes, werd ook een heuse balans-koord getrotseerd. Hier was het ook kunst om zo ver mogelijk te komen. Een erg lastige uitdaging, waar sommigen bijna tot de helft kwamen. Met alle positieve reacties op zak, was het rond een uur of 4 tijd om weer afscheid te nemen.

Op naar een volgend uitje waar door sommige huizen erg naar wordt uitgekeken. Wij in ieder geval wel en zijn dan ook benieuwd wat de volgende bestemming gaat zijn.

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!