Kerst 4 Kids 2017 Oproepje!

donderdag 09 november 2017 Achter de schermen

Door Marjan Weistra

 

Elk jaar viert A Break 4 Kids Kerst met kinderen die in opvanghuizen wonen. Het gaat om ruim tien huizen en ongeveer 100 kinderen (12-18 jaar) die door mishandeling, misbruik en verwaarlozing niet meer thuis kunnen wonen. De kinderen in deze leeftijdscategorie worden vaak aan hun lot overgelaten, omdat het een moeilijke en kwetsbare leeftijd is. De stichting die bestaat uit vrijwilligers en daarom alle giften en goederen aan de kinderen besteed doet dit al vanaf 2008. In elke schoolvakantie worden er uitstapjes georganiseerd en dus ook in de Kerstvakantie. Het is zichtbaar hoe de kids genieten van deze avond. Het is een avond om gezellig samen te komen en er zal heerlijk gegeten worden!

Uiteraard hoort op zo’n avond ook een kerstcadeautje voor elk kind bij. Het komt bij ons niet eens op om het als cadeau te vragen, maar deze kinderen vragen ‘eigen handdoeken en washandjes’ ! Zij hebben handdoeken en toiletartikelen nodig en natuurlijk snappen wij dat je deze dingen niet graag met andere kinderen wilt delen?!.

Daarom schenkt A Break 4 Kids elk kind een ‘basis pakketje’ met shampoo, douche gel, tandpasta, geurtje, gel en natuurlijk die handdoeken!! Natuurlijk is snoep ook wel een gewild presentje.

Naast deze pakketjes worden er sieraden- en make up setjes gemaakt. En ook voor de jongens zullen er ‘jongenspakketjes’ zijn, waar o.a. een pet, sportsokken, pen, scheerspullen en toilettas in zitten. Dit alles vormt dan samen een leuk Kerstcadeautje!

Marjan Weistra die samen met haar man Wytze A Break 4 Kids heeft opgericht zijn nog steeds geëmotioneerd als zij de reacties van de kinderen zien op zo’n avond! “Een jongen die een doos kreeg en dacht dat het voor de hele groep was in plaats voor alleen hemzelf zal ik me nog lang heugen. Of een meisje die zomaar begint te huilen als zij haar make up setje opent en vraag of het allemaal voor haar is?! Deze gebeurtenissen zijn te veel om op te noemen, maar vooral hun gezichten spreken boekdelen. De meest stoere knapen zijn helemaal ontdaan en vallen stil, wat juist zoveel zegt! Alle vrijwilligers doen hun best om dit allemaal te realiseren en we zijn ook super trots op hen allemaal!”

Uiteraard zoekt de stichting hulp van u, misschien wilt u geld doneren, zodat de spulletjes gekocht kunnen worden of wellicht kunt u een inzamelingsactie op school, werk of vereniging starten en dit aan de stichting schenken?

De pakketjes zullen door vele vrijwilligers op zaterdag 9 december worden ingepakt, dus heel graag voor deze datum uw donatie schenken!

Samen Kerst vieren, wie wil dat niet? Wij hopen dat u wilt meehelpen en voor alle vragen kunt u mailen naar info@abreak4kids.nl of bellen naar 0252-341164.

Mocht u geld willen doneren vermeld u dan ‘Kerst 4 Kids’ (IBAN: NL33 INGB 0006 02 97 22)

Uw giften zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting door de ANBI verklaring.

Mocht u ons willen meehelpen middels een inzamelingsactie op werk, school of bedrijf dan kunt u onderstaand flyer gebruiken!

Kerst 4 Kids Flyer

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!