Het is weer gelukt!

maandag 25 juni 2018 Achter de schermenAlgemeen

Door Marjan Weistra –


A Break 4 Kids heeft ook dit jaar weer 145 welkomsttasjes ingepakt. Dit zijn tasjes die de kinderen krijgen als zij nieuw in een opvanghuis komen wonen. De stichting organiseert leuke daguitstapjes in de schoolvakanties, zodat deze kinderen (12-18 jaar) ook iets hebben om naar uit te zien tijdens hun vakanties. Afgelopen zaterdag 23 juni was het dus zover dat deze tasjes gemaakt konden worden bij de voedselbank te Noordwijkerhout.

Er worden in juni ieder jaar zogenaamde welkomsttasjes gemaakt. Een hart onder de riem steken bij kinderen die uit eigen huis worden getrokken omdat het thuis niet meer gaat. Het kan gaan om mishandeling, misbruik, verwaarlozing of door een vechtscheiding. En dan sta je dan als kind/tiener die al zo vaak langs de kant staat. Een jong kind kan nog wel eens in een pleeggezin/gastgezin terecht, maar vanaf 12 jaar is het een probleem. Het lukt een grote grote groep kinderen niet om in een warm en liefdevol nest te kunnen worden opgenomen, zodat zij dus in opvanghuizen terecht komen.

Het is fijn om te horen van de begeleiders dat de kinderen vaak een glimlach op hun snoet krijgen als ze een vrolijk tasje met benodigdheden zoals handdoeken, shampoo, douchegel, geurtje en nog veel meer zien staan op hun bed in hun lege nieuwe kamer. Een echte pleister op hun wond, meer kunnen we niet doen voor hen.

Bovendien is het leuk dat de vrijwilligers (net als de kinderen) uit alle hoekdelen van Nederland komen. Er komen vrijwilligers uit Noordwijkerhout, Hillegom, Den Haag, Zoetermeer meehelpen. Er is zelfs een lieve vrouw die vanuit België A Break 4 Kids introduceert en zij heeft ook al vele spulletjes gedoneerd voor de welkomsttasjes.

A Break 4 Kids is alweer druk doende om maar liefst 3 zomeruitstapjes te organiseren. Duinrell, een stranddag en survival staan op de agenda.

Maar natuurlijk… gaan ze onverminderd door met het sparen van verzorgingsproducten en handdoeken, want met de Kerst krijgen alle kids een goed gevulde tas met allerlei verzorgingsproducten en leuke gadgets!!

Wilt u meehelpen? Er zijn nog vrijwilligers nodig die make up setjes en leuke pakketjes voor de jongens willen maken.

Voor meer info kunt contact opnemen via
info@abreak4kids.nl
Of bellen via 0252-341164

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!