Eten en Zo met de gastvrouwen !

donderdag 30 augustus 2018 Achter de schermenAlgemeen

Gisteravond hadden we een gezellig uitstapje met de gastvrouwen. Deze vrouwen doen de boodschappen, koken en vangen ook de kinderen op die in de opvanghuizen wonen. Geen geringe klus hoor, want de meeste vrouwen hebben twee huizen waarvoor ze moeten zorgen en als er toch zo’n 8 kinderen en 2 begeleiders per huis zitten…

Wytze en ik komen zo’n 10 jaar in deze huizen en zien hoe belangrijk deze lieve vrouwen zijn. Ze staan altijd klaar met koffie, thee en soms mogen we ook zomaar eens bij een groep aan tafel schuiven om mee te eten. En dan hebben we het niet over een pizza of patatje, nee, verse producten die worden gehaald om zo de kids niet alleen lekker maar ook gezond eten voor te zetten.

Het was leuk om gisteravond ook de verschillende ideeën van de vrouwen te horen, want één ding naast hun liefde voor de kinderen hebben ze allemaal passie voor koken! We willen ook Vasila bedanken voor haar inzet om alle mensen te bellen en dit af te spreken.

Vooral onze voorliefde voor heet eten is hun niet vreemd, heeeeerlijk! Wytze en ik werden verrast met een prachtige messenset, etagère en bloemen en… lekkere hapjes die de dames hadden gemaakt, zodat nu mijn hele koelkast vol staat. Maar wat een ontzettend lief gebaar zeg. Norma die ook zelfs nog voor alle dames wat had gebakken, echt zo lief!!!
En Diana die zoveel heerlijks heeft gemaakt, bedankt Diana!
Diana die helaas suikerziekte heeft en ons vertelde hoe belangrijk het is om op je voeding te letten wat ze zelf erg ijverig deed..

Enfin, we kunnen allemaal terug kijken op een hele geslaagde avond en het was natuurlijk super fijn dat zijzelf eens heerlijk konden gaan zitten om te eten en deze waardering werd door alle lieve vrouwen erg gewaardeerd. Maar jullie hebben het allemaal verdiend lieve Vasila, Norma, Maria, Annemieke, Afha, Fhaiza en Diana, xxx!

We willen Henri ook nog langs deze weg erg veel sterkte wensen want hij kon er gisteravond helaas niet bijzijn vanwege het overlijden van zijn schoonmoeder. Heel veel sterkte Henri!

 

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!