Kerst- en Welkomsttassen

A Break 4 Kids spaart het hele jaar door voor toiletartikelen om deze te gebruiken voor de Kersttassen en de Welkomsttassen. Want wist u..

Dat deze kinderen haast geen eigen spulletjes hebben, want ze hebben nauwelijks een eigen plekje in een opvanghuis. Wij geven daarom de kinderen tijdens de Kerstavond graag een goed gevulde toilettas (eigenlijk een cadeau tas), naast deze gevulde Kersttas zullen er ook bling bling setjes en make up setjes in gedaan worden, zodat het dan echte Kerstpakketten worden. Voor de jongens maken we mooie jongenspakketjes die in de Kerstpakketten gaan.

Verder is het zo leuk om de kinderen een welkom pakketje met diverse toiletartikeltjes te geven als hij/zij nieuw in een opvanghuis komt! En zij hebben het ook zo hard nodig. Het is niet eens een luxe voor hen, maar gewoon nodig!

Voorbeeld kersttoilettasjes en welkom pakketjes

A Break 4 Kids spaart elk jaar:
1. Goed gevulde toilettasjes. (Kersttoilettassen)
2. Welkom pakketjes.


1. Goed gevulde toilettassen:
Wij willen graag alle kinderen die in de opvanghuizen verblijven, een goed gevulde toilettas geven tijdens de kerstavond. De “toilettasjes” zijn eigenlijk Kersttassen/pakketten.  Omdat wij afhankelijk zijn van donaties, sparen wij ook proefmonstertjes!
(Let u wel a.u.b. op de data van de proefmonstertjes!)

Een toilettas bestaat bijvoorbeeld uit: shampoo; crèmespoeling; douchegel; tandenborstel/pasta; deodorant; make up; zeepjes; lekkere geurtjes (parfum); zonnebrandcrème, etc. Eigenlijk de eerste toiletartikelen die we zelf ook nodig hebben. Er worden in deze tassen nog blingbling- en make up setjes toegevoegd.

Ook jongens!

Natuurlijk zitten er ook jongens in de huizen die wij heel graag een “toilettas” willen geven. (Bijvoorbeeld een deodorantroller, lekker geurtje, haargel, kam, crème). Verder vinden de jongens het erg leuk als ze krijgen: sokken/sportsokken maat 40-45, pennenset, kaartspel, fotolijstje, wekpotten, mag gevuld zijn met snoep 🙂 ) Van al dit extra’s maken wij dan weer jongenspakketjes. Deze zullen in de gevulde toilettassen gedaan worden.

Om al deze Kersttoilettassen in te pakken is er een ‘inpakdag’ in december gepland. Vele vrijwilligers komen bij elkaar om deze tassen in te pakken, zodat deze gegeven kunnen worden tijdens de Kerstavond. Het is tevens ook een gezellige dag met natuurlijk koffie en wat lekkers, broodjes, maar vooral veel gezelligheid. Want ook op zo’n dag geldt:

“Vele handen maken licht werk!”

 2. Welkom pakketjes:
Omdat het voor geen één kind leuk is om eerst uit je eigen huis geplaatst te worden, en dan in een opvanghuis terecht te komen, wil A Break 4 Kids de kinderen het gevoel geven dat zij waardevol zijn! Als het ware; een hart onder de riem willen steken. De stichting wil ieder kind dat nieuw in een opvanghuis komt, een welkom pakketje geven. Zo’n pakketje bevat bijvoorbeeld: shampoo, douchegel, tandenborstel/pasta, gel, zeepjes, geurtjes, handdoeken en washandjes, etc.
Om alle welkom tasjes in te pakken is ook hiervoor een ‘inpakdag’ gepland. Deze is veelal in de maand juni.  


Omdat wij een stichting zijn met alleen maar vrijwilligers zijn wij afhankelijk van donaties. Van de hierboven genoemde voorbeelden kan afgeweken worden.
Vandaar dat wij het hele jaar door oproepen om toiletartikelen te sparen voor ons. Wilt u ons meehelpen met sparen? Alvast bedankt!
Wilt u doneren, sponsoren of meer informatie, kijkt u dan op de contact pagina.

Wilt u regelmatig op onze FaceBook en Instagram kijken om de diverse oproepjes in de gaten te houden?

Dank u wel!

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!