Kerstteam

Omdat Kerst voor velen een gezellige tijd is om met elkaar door te brengen, vinden wij het ook leuk om kerstavonden te organiseren voor deze kinderen. Omdat we rekening willen houden met de kinderen zijn er avonden voor de meidenhuizen en de gemengde huizen. Deze avonden zijn op een mooie locatie en er worden lekkere gerechten voorgeschoteld. We doen wat spelletjes, vertellen een verhaal, dansen wat, ach, gewoon samen een gezellige avond doorbrengen. De kinderen krijgen op deze avonden mooie spulletjes, zoals:

1. Goed gevulde kersttasjes:

Er worden tijdens deze kerstavond goed gevulde toilettasjes gegeven. Het klinkt misleidend, want u moet weten dat het eigenlijk geen “toilettasjes” zijn, maar cadeau tasjes! Soms worden er ook cadeausetjes gegeven van drogisterij artikelen, die wij ook aan deze kinderen geven, door middel van bijvoorbeeld een spel. Naast deze toilettasjes worden er ook diverse setjes/pakketjes gemaakt, die bij de toilettasjes worden gedaan. Dit samen noemen wij de kersttasjes.

EYEOPENER
Iedereen kent ze vast wel, de proefmonstertjes van diverse artikelen, zoals shampoos, crèmes, make-up, geurtjes, tandpasta’s en nog veel meer! Als u naar een hotel gaat krijgt u ze mee, of als u via Yves Rocher of andere postorderbedrijven bestelt, krijgt u ook vaak dit soort proefproducten. Wij willen deze producten heel graag van u ontvangen, om de kinderen te verwennen met de verschillende producten. Let alstublieft wel op de houdbaarheidsdatum van de spulletjes die u ons doneert … Ook jongens! Wij willen u vragen of u aan de jongens wilt denken. Ook zij waarderen het om een lekker geurtje, shampoo, haargel etc. te krijgen. Om ook de jongens te verwennen maken we…

 

2. Jongenspakketjes:

Over het algemeen is het wel makkelijk om leuke spulletjes voor de meisjes te verzinnen. Daarom krijgen zij ook een make up setje en een bling bling setje. Maar de jongens hebben evengoed een flink schouderklopje nodig en dus hebben we besloten om zogenaamde ‘jongenspakketjes’ te maken voor hen.

Denkt u bijvoorbeeld maar aan sportsokken maat 40-45, pennensets, kaartspellen, fotolijstje of een wekpot, gevuld met snoep. Hiervan worden dan de cadeau setjes gemaakt, zodat de jongens ook een extraatje hebben naast de gevulde toilettasjes! Ook hiervoor hebben we een coördinator, zodat deze het hele jaar kan sparen en oproepen mee te helpen met sparen, speciaal voor de jongens.

 

3. Make up setjes:

Omdat wij (gelukkig) ook vele make up artikelen krijgen, vinden wij het leuk om de kinderen mooie make up setjes te geven. Deze worden bij de toilettasjes gedaan. Het is mooi om te zien dat de setjes op elkaar zijn afgestemd, zodat het er helemaal geweldig uitziet. Dit gunnen wij de kinderen graag! Wij zijn dankbaar dat hier een vrouw enthousiast mee aan de gang gaat.

Deze make up setjes worden gecoördineerd door een  vrouw met veel passie voor de kinderen. Zij zal zelf de pr, oproepjes en nog veel meer doen. Natuurlijk om zo mooi mogelijke setjes te maken. Het is genieten om te zien hoe blij de tienermeiden met deze setjes zijn!

4. Bling bling setjes:

Tevens gunnen wij de meiden bling bling setjes. Dit zijn setjes van sieraden, sleutelhangers, mobiele telefoon gadgets etc. A Break 4 Kids is geheel afhankelijk van donaties en dus kunnen we van te voren nooit zeggen wat er exact in zo’n setje komt.

Toch leuk om de kinderen sieraden te geven. Er is iemand die zelf ook sieraden maakt, speciaal voor ‘onze meiden’, hoe lief is dat?! We krijgen weer van een andere vrouw mooie doosjes om deze sieraden verzorgd in te pakken. We hopen dat mensen die deze kinderen willen verwennen, leuke bling bling spulletjes willen schenken, zodat de doosjes een mooie inhoud krijgen!
Hiervoor is de coördinator bling bling setjes druk aan de gang. Helpt u haar mee?

5. Kerstkaarten:

A Break 4 Kids wil ook voor alle kinderen een mooie Kerstkaart maken, die bij de toilettassen gegeven worden. Elk kind krijgt dus naast die gevulde toilettas met de verschillende setjes, een verzorgde kaart erbij, waar een gedichtje/spreuk of een bemoediging op staat, zodat ze mogen weten dat ook zij heel bijzonder zijn! Er is een groep vrouwen die zorg dragen voor deze mooie eigengemaakte kaarten.

De kaarten zijn echt heel bijzonder, omdat elke kaart zelf wordt ontworpen en gemaakt. Ook deze manier is goed om de kinderen extra te verwennen.

Voorbeeld kersttoilettasjes en welkom pakketjes

Natuurlijk zijn de betreffende personen die  bovenstaande taken coördineren aanwezig op de dag van inpak. Deze zal in november/december van ieder jaar gehouden worden.

Vanwege de privacy van de kinderen zijn wij erg voorzichtig met allerlei adressen doorgeven. Ook met onze vrijwilligers zijn wij voorzichtig. Wilt u meer informatie, neemt u gerust contact op via info@abreak4kids.nl of kijkt u op onze contact pagina.

Voor meer informatie kijkt u op  contact

Donaties

A Break 4 Kids is afhankelijk van giften en is altijd op zoek naar (gulle) donateurs.

Volg ons op Facebook!